Etusivu     Uutiset     Projektit  


Otsikoita
 04. elokuuta 2007 klo 14:56 Uusi miumau.net
 08. tammikuuta 2007 klo 11:14 Tietoturva ongelmia miumaulla
 16. lokakuuta 2006 klo 10:27 Sähköpostin lähettäminen scripteillä ja PHP:lla
 08. toukokuuta 2006 klo 10:32 Kesälomaa ja vapaa-aikaa
 07. helmikuuta 2006 klo 11:32 Kansallinen tietoturvapäivä
Arkistot
2006
2006
2006 heinäkuu
2006 kesäkuu
2006 toukokuu

Uusi miumau.net
Miumau sai uuden kovalevyn ja gigan lisää muistia. Ongelmitta tästäkään ei kuitenkaan selvitty, mutta pienen taistelun jälkeen uusi kovalevy suostui toimimaan. Päivittelen tähän tietoja missä vaiheessa ollaan menossa.

Palvelimelle kirjautuminen on jo sallittua.


4.8.2007 klo 14:52 Useimmat www-sivut eivät vielä toimi. Mysql 5 tuottaa ongelmia, samoin uusi apache2 versio.

5.8.2007 klo 17:22 Apache2 kaatuu jatkuvasti segmentation faulttiin. Syytä tähän ei vielä ole löydetty. Debian etch rulez!

6.8.2007 klo 11:10 Pitkän taistelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että apache2 ja php5 eivät vain toimi debian etchissä. Poistin php5:n ja asensin php4:n tilalle. Seurataan tilannetta.

8.8.2007 klo 16:00 Ongelma on saatu ratkaistua ja kaikki toimivat jälleen kerran hienosti. Seuraavana työnalla on sähköpostit ja niiden hallinta. Sähköpostit toimivat jo joten kuten. Jokaisen tulee itse luoda oma sähköpostinsa profiili-sivun kautta. Kysykää IRC:stä lisää, jos vähänkin epäilyttää.

Lähes kaikki websivut pitäisi nyt toimia. Jos sinulla oli käytössäsi Mysql-tietokanta ja se ei toimi vielä niin ota yhteyttä (IRC nopein, email luetaan virka-aikoina). Vanhat tietokannat on tallessa ja toiminnassa, ongelma on vain Mysql-tunnuksessa.

10.8.2007 klo 10:40 FTP on taas toiminnassa. Jos tulee ongelmia niin ilmoitelkaa pikaisesti.

27.8.2007 klo 10:40 Odottelin ison kasan spammiä ja opetin sitä spammassassinille. Katsotaan miten se poimii roskapostit pois. Kaikki roskaposti ohjataan automaattisesti spam-hakemistoon. Viruksen sisältävät viestit poistetaan välittömästi. Vaihtoehtona olisi asentaa jokin karanteeni-systeemi, mutta en näe sellaiselle tarvetta. Ongelma tilanteissa ilmoitusta mooretille.
04. elokuuta 2007 klo 14:56 | Kategoria: Miumau


Tietoturva ongelmia miumaulla
Miumau.netissä on tietoturvaan liittyviä ongelmia. Pidän palvelimen suljettuna ulkopuolisilta vielä toistaiseksi. Vaihdan kaikkien käyttäjien salasanat uusiin ja uuden salasanan voi kysyä IRC:ssä tai sähköpostitse (mooret@miumau.net).

Miumau.netin tila: Auki (26.1.2007)
Salasanat vaihdettu: Kyllä (22.1.2007)

Tilanteen korjaamiseksi tehdään kaikki mahdollinen ja mahdoton. Valitettavasti tämä tulee aiheuttamaan katkoksen palveluun. Katkoksen pituutta en osaa arvioida. Miumau.net pysyy kiinni niin kauan kuin on tarvis ja tilanne selvitetään.
08. tammikuuta 2007 klo 11:14 | Kategoria: Miumau


Sähköpostin lähettäminen scripteillä ja PHP:lla
Seuraava ohje koskee vain miumau.netin käyttäjiä, jotka lähettävät www-sivultaan sähköpostia tavalla tai toisella. Jos websivuillasi on esimerkiksi palautelomake tai sivustosi vaatii rekisteröitymisen, johon liittyy varmennusviestin lähettäminen sähköpostitse. PHP-koodilla voidaan lähettää sähköpostia mm. mail-funktiolla ja ohjaamalla viesti suoraan sendmailille. Useat PHP-paketit ja valmiit scriptit saattaa lähettää postia hieman väärällä tavalla.

Lähettäessäsi sähköpostia PHP:lla sinun tulee määritellä mail-functiolle mistä sähköpostiosoitteesta viesti oikeasti lähtee. Jos tätä ei määritellä erikseen niin PHP käyttää järjestelmän oletuskäyttäjää sähköpostin lähettäjänä ja paluuviestit tulevat tälle oletuskäyttäjälle. Ongelmana on, että jos teidän PHP-scriptit lähettävät postia osoitteeseen, jota ei ole olemassa niin virheviesti tulee ainoastaan ylläpidolle. Eikä meitä nyt niin kiinnosta lukea virheviestejä :)

Korjatkaa scriptinne mahdollisimman pian. Mail-funtion ja sendmailin parametreihin täytyy lisätä -f

mail("vastaanottaja@example.com", "otsikko tähän", "Viesti tähän", "From: webmaster@somewhere.com", "-fwebmaster@somewhere.com");

$mailprog = "/usr/sbin/sendmail -t -f 'webmaster@somewhere.com'";

16. lokakuuta 2006 klo 10:27 | Kategoria: Miumau


Kesälomaa ja vapaa-aikaa
Siitä onkin kulunut jo pidempi hetki, kun ollaan viimeksi kirjoiteltu miumau.netistä mitään tietoa. Nyt on aika hieman päivittää tilannetta.

Ihan ensiksi pahoittelen hakemusten tehneille, että hakemusten käsittelyssä on kestänyt pitkään. Hakemuksia oli tullut jo useampia. Harmikseni joudun todeta, että useimmat hakemuksen tekijät eivät olleet nähtävästi edes lukeneet mitä tunnuksen saanti edellyttää. Miumau.net ei ole irssi, bnc tai kotisivupalvelin. Haluamme tarjota webtilaa oikeille projekteille, oikeille ideoille ja tekijöille. Irssi, bnc ja muut ovat vain bonusta mitä tunnuksen mukana saa.

Sitten miumau.netistä. Ylläpito on vaikeuksissa. Isoissa vaikeuksissa. Todella isoissa vaikeuksissa. Meitäkin on purrut se surullisen kuuluisa wow-kärpänen. Allekirjoittanutta wow eli World of Warcraft on kiehtonut jo launchista asti, mutta nyt myös twister on antanut lopullisesti pikkusormensa... Nykyään me raidaamme enemmän kuin panostamme koodailuun. Meidät bongaa pelistä useammin kuin irc:stä, sähköpostit luetaan jos hiiri vahingossa näpäyttää thunderbirdin auki. Eli jos haluatte ottaa yhteyttä niin meidät löytää Silvermoon/alliance :)

Lähipäivien aikana tavoitteemme olisi julkaista uudet miumau.netin sivut. Hengitystä ei ehkä kannata kuitenkaan pidättää. Olkaa kuulolla ja pitäkää epiceistä kiinni!
08. toukokuuta 2006 klo 10:32 | Kategoria: Miumau


Kansallinen tietoturvapäivä
Tänään vietetään kansallista tietoturvapäivää, joten infoähkystä kärsivät voivat pitää silmät kiinni.

"Tietoturvapäivää vietetään 7.2.2006 kolmatta kertaa. Tuleva tietoturvapäivä suunnataan erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille sekä edelliskertaiseen tapaan peruskoululaisille. Myös internetin kotikäyttäjille tarjotaan tietoturvatietoa."

Lähde: Tietoturvakoulu

Miumau.netin käyttäjät voisivat osallistua tietoturvatalkoisiin skannaamalla oma ja naapurin kone viruksista sekä mainos softista.
07. helmikuuta 2006 klo 11:32 | Kategoria: Miumau


Uusi projekti aloitettu
Tekemisen puute iski kuin tonnin leka suoraan päin naamaa. Ei auta huutaa irc:ssä, ei auta katsoa telkkua, mistä ei tule mitään järkevää katsottavaa.. Tylsyys hiipii kämppään ja sitten sitä vain möllötetään. Näin runollisesti alkaa uusi projekti, joka tulee käsittelemään lämpömittaria ja siihen liittyvää softaa.

Kuin sattumalta törmäsin netissä muutamaan lämpömittari sivuun, joilla oli kyhätty oma lämpömittari tietokoneen com-porttiin. Lämpöarvoja kirjotettiin tietokantaan ja näppärällä pikku softalla ne saadaan graafisiksi käppyröiksi. Saman tien muistin, että mikrobitti aikoinaan esitteli samanlaisen lämpömittarin tee-se-itse miehille. Mikrobittia 3/99 en koskaan löytänyt arkistoistani, mutta netistä löytyi materiaalia enemmän kuin tarpeeksi. Ja siitä se ajatus sitten lähti.

Twisterin kanssa lyötiin tyhmät päät yhteen ja twister loikki kauppaan ostamaan komponentteja. Kun postikusti toi osat käsiini niin muutaman työkaverin avustuksella tehtiin ensimmäinen prototyyppi.

Lämpömittaristo on valmiina, twister teki siitä pienen ohjesivun, jos jotain kiinnostaa lämpömittarin tekeminen. Sivu löytyy tästä

Suurempi osa projektia on softa, jolla lämpömittarin tuottamat lukemat saadaan tietokantaan ja sieltä nätisti ulos käppyröinä. Tästä ohjelmasta lisää myöhemmin. Tekemistä riittää taas pitkäksi aikaa.
29. tammikuuta 2006 klo 22:41 | Kategoria: Miumau


Käyttäjien luominen
Serveri alkaa olemaan siinä kunnossa, että voidaan luoda käyttäjätunnukset takaisin. Ensin luodaan vanhat käyttäjät ja katsotaan sitten jatkossa uusia käyttäjiä.

Käyttäjätunnuksen saa jos:
1) Sinulla oli ennestään tunnus miumaulla
2) Tulet sitä pyytämään uudestaan

Emme luo käyttäjätunnuksia ellei niitä erikseen pyydetä, päästään samalla eroon ei-aktiivisista käyttäjistä.

IRC-yhteyksiä eli bnc:tä, botteja tai irssiä ei saa edelleenkään ajaa ilman ylläpidon lupaa. Lisää infoa #miumau.net @ quakenet
23. joulukuuta 2005 klo 10:25 | Kategoria: Miumau


Miumau.net back in business
Kuten varmaan huomasittekin, miumau.netille sattui muutama viikko sitten pienehkö laitevika. Vika on kuitenkin nyt saatu kutakuinkin korjattua, ja hommaa voi alkaa pikkuhiljaa läjäilemään takaisin entiselleen.

Servun mukana katosi _paljon_ dataa, kuten MySQL-data juurineen multineen. Käyttäjien kotikansiot on kuitenkin tallessa marraskuun alussa tehdyssä backupissa, eli jos teiltä jäi huomautuksista huolimatta jotain tärkeää dataa, mitä pitäisi saada takaisin, niin tulkaa huutelemaan twisteriä tai mooretia kanavaltamme.

Miumaulle tuli raudanvaihdon yhteydessä uusia mahdollisuuksia tehdä asioita, mutta niistä lisää "joskus".

Jatkossa toivoisin, että osa käyttäjistä olisi aktiivisemmin kanavallamme seuraamassa tilannetta ja menoa yleensäkin, eikä servun lauetessa tulisi urputtamaan privaan, kun servu ei toimi..
14. joulukuuta 2005 klo 22:18 | Kategoria: Miumau

Miumau.net
 
  Tietoa palvelusta
  Käyttöehdot
  Laitteisto
  Linkki-lista
 

Linux/dev linkkejä
 
  Debian Admin
  Debian.org
  Howtoforge.com
 
  kernel.org
  grsecurity.net
 
  developertutorials.com


Wow linkkejä
 
  Wow Europe
  Thottbot
  Allakhazam
  Dragonlight
 
  Wowwiki
  Curse-gaming
  Worldofwar.net
  Wow-loot.com
  Wow Interface
 

Eve-online linkkejä
 
  Eve-online
  Eve-online forums
 
  eve.grismar.net Wiki
  Eve agents
  Eveinfo
  Eve-radio
  Evegeek
  Eve-db.com
  Eve Tribune