Etusivu     Uutiset     Projektit  


Tietoa miumau.netistä
Miumau.net on parin harrastajan ylläpitämä internet-palvelin. Tavoitteemme on tarjota täysiverinen webhotelli ja shell-palvelin kaikilla herkuilla käyttäjillemme. Käyttäjäkuntamme koostuu pääosin ylläpidon tutuista ja kavereista. Palveluumme kuuluu mm. virustarkistettu email, kotisivutilaa PHP- ja MySQL-tuella. Mahdollisuus IRC-yhteyteen, mahdollisuus ajaa botteja, bouncereita sekä irc-clienttejä. Tarjoamme käyttäjillemme myös mahdollisuuden käyttää muita miumau.netin palveluita, kuten ventrilo ja teamspeak -servereitä.

Miumau.net on samalla pieni yhteisö, jonka tarkoitus on opiskella, tehdä ikuisuus projekteja, irkata kellon ympäri sekä tietenkin pelata. Toteutamme vapaa-ajallamme projekteja, joihin muutkin osaavat ja innostuneet ihmiset ovat tervetulleita osallistumaan.

Historiaa:

Miumau.net näki päivänvalon kesällä 2004. Saimme tilaisuuden sijoittaa palvelin hyvän ja nopean internet-yhteyden päähän. Tälläistä tilaisuutta ei voitu ohittaa.

Ennen Miumau.nettiä oli twisterin tiimi Fargolator. Fargolatorin alkuperäinen idea oli tehdä www-sivuja mm. counter-strike klaaneille ja tarjota heille siihen tarvittava kotisivutila. Fargolator toimi pääasiassa hosting-palvelujen varassa, joten emme voineet oikeasti tarjota muuta kuin www-sivut ja niiden ylläpitosivut.

Fargolatorin rinnalla toimi myös mooretin oma serveri-projekti Nukkumatti.net. Nukkumatti.netin tarkoitus oli opiskella linuxin saloja. Linux oli ylläpidolle vielä tuntematon alusta ja oman linux palvelimen ylläpito oli aivan uutta. Nukkumatti.net jäi kuitenkin hyvin pieneksi projektiksi pääasiassa siksi, että käytettävissä oleva internet-yhteys oli lähinnä vitsi. Nukkumatti.net oli laajakaista-yhteyden varassa ja yhteyttä käytettiin muuhunkin kuin vain serverin hostaamiseen. ISP sulki liittymästä mm. kaikki portit alle 1024:n, joka vaikeutti useiden palveluiden hostaamista.

Nukkumatti.net oli kuitenkin tärkeä vaihe siirryttäessä miumau.nettiin, nukkumatti.net opetti paljon linuxista, eri linux-jakeluista ja käytettävissä olevista ohjelmistoista.

Miumau.netin alku

Alkuperäinen miumau.netin idea oli hyvin rohkea ja kunnianhimoinen. Alkuperäinen tarkoituksemme oli tarjota täysin ilmainen webhotelli-palvelu kaikilla mausteilla sekä hostata muutamaa peli-palvelinta. Alkuun pyörittelimme kahta counter-strike palvelinta, webhotellia, ventrilo- ja ts-serveriä jne.

Monen vaiheen kautta päädyimme kuitenkin muokkaamaan palvelukuvaamme ja ideaamme rankasti. Olihan alkuperäinen idea hieman liian hyvä ollakseen totta. Emme voi kuitenkaan käyttää käytettävissämme olevaa internet-yhteyttä aivan surutta. Pääasiassa palvelin on meitä itseämme varten ja haluamme säilyttää sen sellaisena jatkossakin, joten päätimme rajoittaa sitä kuka tunnuksia saa ja kuka ei. Peli-serverit laitettiin kiinni ja uusille tunnuksille asetettiin rajoja.

Kuka saa ja kuka ei?

Miumau.net on enemmän kuin pelkkä palvelin, bottikone tai email-osoite. Miumau.net on mahdollisuus tehdä www-sivuja, toteuttaa lähes mitä tahansa palvelua internettiin. Miumau.net on paikka opiskella ja toteuttaa tai muuten vain kuluttaa aikaa :) Tarjoamme tätä mahdollisuutta myös muille. Miumau.net elää jatkuvasti, ylläpidolla on useita ideoita mitä projekteja voisimme toteuttaa ja millaisia sivustoja voisimme ylläpitää. Ainoa ongelma on aika, aikaa on rajallisesti ja kaksi ihmistä ei ehdi toteuttaa kaikkia ideoita ja tehdä kaikkia projekteja. Tässä kohtaan kuvaan astuu muu miumau.netin tiimi.

Oletko sinä aktiivinen harrastaja, haluaisit toteuttaa, ylläpitää ja tehdä jotain www-sivustoa, mutta sinulta puuttuu palvelin johon sijoitat sivustosi. Ehkä miumau.net on se mitä olet etsinyt tai ehkä sinä olet se ketä me olemme etsineet.

Miumau.netin ylläpito etsii tiimiinsä osaavia tekijöitä toteuttamaan ja tekemään miumau.netin projekteja. Miumau.net projektit eivät ole kaupallisia, emme tee tätä rahan vuoksi, teemme tätä harrastus mielessä ja haluamme oppia jatkuvasti uutta. Onko sinulla hyvä idea miumau.netin projektiksi tai onko sinulla jo oma projekti, mutta tarvitset esim. www-sivutilaa sen toteuttamiseksi?

Jos mielenkiintosi heräsi niin otahan yhteyttä.

Miumau.net ei ole ehkä kuitenkaan se mitä etsit. Jos etsit oikotietä onneen ja ilmaiseen shell-palveluun niin olet väärässä paikassa. Emme anna tunnuksia tuntemattomille kuuluisuuksille, joilla on idea tehdä kotisivut tai muuten vain 'laittavat kaikenlaista' nettiin. Kotisivu-palvelimia on internetti täynnä, valitse omasi sieltä. Emme myöskään anna tunnuksia pelkästään bnc:tä, bottia, venttiä tai teamspeakkia etsiville.
Miten haen tunnusta?

Ihan ensimmäiseksi kannattaa klikkailla itsensä quakenettiin ja #miumau.net kanavalle. IRC-kanava on meidän pääasiallinen väline pitää yhteyttä. Rohkeasti vain sekaan, emme me ilman sinappia sinua syö :)

Ennen hakemuksen täyttämistä sinun tulee lukea ja hyväksyä käyttöehdot. Käyttöehdot sivulta löydät linkin hakemukseen.

Tiedoksi: Hakulomake on suljettuna, toistaiseksi!

Miumau.net
 
  Tietoa palvelusta
  Käyttöehdot
  Laitteisto
  Linkki-lista
 

Linux/dev linkkejä
 
  Debian Admin
  Debian.org
  Howtoforge.com
 
  kernel.org
  grsecurity.net
 
  developertutorials.com


Wow linkkejä
 
  Wow Europe
  Thottbot
  Allakhazam
  Dragonlight
 
  Wowwiki
  Curse-gaming
  Worldofwar.net
  Wow-loot.com
  Wow Interface
 

Eve-online linkkejä
 
  Eve-online
  Eve-online forums
 
  eve.grismar.net Wiki
  Eve agents
  Eveinfo
  Eve-radio
  Evegeek
  Eve-db.com
  Eve Tribune